Berea cu carne de balena din Islanda

Spread the love

Nu e un secret ca balenele nu au viata usoara in jurul Islandei. Ca si Japonia si Norvegia, Islanda continua sa le vaneze contrar unui memorandum international asupra acestei “afaceri”. Daca te plimbi prin Reykjavik o sa gasesti carne de balena la multe restaurante, dar ceea ce e mai ingrijorator este ca si industria berii se pare ca s-ar fi aliat cu vanatorii de balene.

Compania unui om important de afaceri islandez – Kristjan Loftsson a vandut carne de balena fabricii de bere Steoja Brewery pentru a face o editie limitata de bere pentru festivalul islandez numit Thorrablot.

bere-balena-islanda

Berea va fi disponibila doar in perioada 24 Ianuarie – 22 Februarie, are 5,2% alcool si este mai sanatoasa (conform producatorului) pentru ca ar contine carne de balena care are multe proteine si este slaba.

Proprietarul fabricii de bere – Dagbjartur Ariliusson a spus reporterilor ca acest tip de bere este o necesitate in contextul festivalului Thorrablot si a istoriei islandeze.

Toate strigatele de ajutor din partea conservatorilor sau a ONG-urilor nu ii vor impiedica pe turisti sa guste din fripturile facute din carne de balena. Chiar daca berea cu carne de balena din Islanda nu are un gust foarte bun, asta inseamna ca lumea nu o va cumpara.

Ati bea o bere facuta cu carne de balena din Islanda?

image & article source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.