Bere de import: Staropramen

Spread the love

Marca de bere pragheza numarul 1, produsa in fabrica de bere Staropramen din anul 1871 dupa ce, in urma cu doi ani, actiunile Joint Stock Brewery din Smichov au fost date spre vanzare. Datorita competitiei extraordinare purtata intre principalii producatorii de bere din Praga, brandul Staropramen (care se traduce prin “primavara tarzie”) s-a inregistrat abia in anul 1911. Dupa primul razboi mondial, toate cele trei berarii au cunoscut o crestere si din 1930 a devenit cea mai mare fabrica din Cehoslovacia. Fabrica de bere Staropramen a fost cumparata de belgienii de Interbrew (2000), cei care au fuzionat in 2004 cu AmBev si au format Inbev.

Staropramen este o bere blonda, de culoare aurie, cu o concentratie de 5%, care face parte din portofoliul Bergenbier S.A pe segmentul premium. 2010 a fost anul in care s-au consumat peste 300 de milioane de sticle de bere Staropramen (locul 4 in randul berilor din Cehia).

In Romania, s-a lansat in 2011 in plin sezon (luna iulie) – perioada in care toti producatorii vin cu asii din maneca – si se distribuie in ambalaje de sticla de 0.5 litri si de 0.33, precum si la doza de 0.5 litri. Canalele de distributie: reteaua Horeca, canale traditionale, retele de super si hypermarket.

Profilul consumatorului de bere Staropramen: din mediul urban, cu venituri medii si ridicate, minte deschisa la nou, de o curiozitate aparte, gata sa impartaseasca cu prietenii sai noi idei, sa descopere culturi, oameni, locuri si sa experimenteze noi stiluri de viata. Printre punctele slabe ale acestei beri sunt spuma care se evapora mult prea repede si aroma care se duce dupa jumatate de ora.

Bere 5% alcool
Bere produsa de Bergenbier Romania (InBev)
Anul aparitiei pe piata: 1871 (Romania 2011)
Website oficial http://www.staropramen.com/ro/ (RO)

sursa imagine: http://www.kamnapivo.sk

One comment

  1. In urma cu multi ani am baut aceasta bere la halba in gara din Praga si in acel moment am spus ca e cea mai buna bere pe care o bausem. Din pacate ce se fabrica la Bergenbier cu denumirea de Staropramen nu are nici o legatura cu ce bausem cu ani in urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.