Fabrica de bere Lowenbrau este situata in Munchen si apartine concernului americano-braziliano-belgian Anheuser-Busch InBev. Ca orice alta marca de bere germana, Lowenbrau respecta Reinheitsgebot-ul, adica “Legea de puritate germana” care dateaza din anul 1516. Tradus din germana, Lowenbrau inseamna “berea leului”.
Fabrica de bere a fost creata in anul 1383, prima mentionare istorica venind cateva secole mai tarziu, in 1746, cand numele “Lowenbrau” era scris in carnetul de taxe a orasului Munchen. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, fabrica de bere Lowenbrau a fost rasa de pe fata pamantului in urma unui raid aerian, apoi reconstruita, pentru ca, in 1948, sa isi inceapa exporturile in tari precum Elvetia, SUA sau Canada. Dupa fragmentarea intreprinderii din 1997, Jobst Kayser Eichberg a luat decizia de a-si vinde pachetul de actiuni detinute grupului belgian Interbrew, devenit Inbev cativa ani mai tarziu.
Lowenbrau se numara printre cele sase beri (Augustinerbräu, Hofbräuhaus, Hacker-Pschorr, Paulaner si Spaten) care se servesc in mod constant la Oktoberfest inca din anul 1810. Pe durata festivalului este recunoscuta ca Wiesenbier sau Oktoberfestbier. In capitala Germaniei, mai este cunoscuta si sub numele de Münchner Bier (Berea Munchenului).
In Statele Unite e produsa de Miller Brewing Company, iar in Canada de Molson. Desi sustin ca lucreaza dupa aceeasi reteta, gustul de bere Lowenbrau din America este total diferit fata de cel din Munchen datorita calitatii cerealelor folosite la fabricarea ei.
Principalele ingrediente folosite la prepararea unui Lowenbrau, care sa respecte toate rigorile impuse de traditie si de originea sa, sunt: apa, malt si hamei riguros selectionat. Concentratie alcoolica de 5% si extract primar 11.2 P.
Bere 5% alcool
Bere produsa de Bergenbier Romania (InBev)
Anul aparitiei pe piata: 1746 (Romania 2006)
Website oficial http://www.loewenbraeu.de/ (DE)
sursa imagine: http://www.loewenbraeu.de/ thumb: http://www.benekeith.com/
Bun articolul. Îmi place cum te documentezi.
Am găsit berea asta si in Austria, urmasii Habsurgilor apreciind-o ff mult. Toate rețetele de discountere (Hofer, Plus, Lidle, Penny, Interspar) având-o pe raft.