Spread the love

Cunoscuta in intreaga numele sub prescurtarea de bere Corona (si Coronita, doar in Spania), este o marca de bere detinuta si produsa de Cerveceria Modelo la un numar impresionat de fabrici din Mexic. Se regaseste in topul celor mai vandute beri din Mexic, dar si in intreaga lume, fiind disponibila in 170 de tari. In Statele Unite ale Americii, Canada, Australia si Marea Britanie, Corona este servita lime sau lamaie in gatul sticlei pentru un plus de acrime si de aroma.

Confom companiei finlandeze Sinebrychoff (care apartine de grupul Carlsberg), Corona contine apa, malt de orz, orez, porumb, hamei, drojdie de bere, antioxidanti (acid ascorbic E300) si ca stabilizator: propilen glicol alginat E405.

Ideea logoului acestei marci de bere(1925) a pornit de la coroana ce impodobeste Catedrala Fecioarei din Guadalupe, situata in orasul Puerto de Vallarta. In Spania, berea este branduita Coronita (diminutiv folosit pentru “coroana”), deoarece producatorul de vin Bodegas Torres detine marca “Coronas”. Aceasta bere poate fi gasita intr-o varietate de prezentari: incepand de la sticla de bere Corona de 190 ml pana la Corona Familiar de 940 ml (sau Mega Corona).

Corona sponsorizeaza turneul LPGA Tour Corona Championship, cat si NASCAR Corona Series in Mexic. Nu putea sa lipseasca fotbalul din aceasta insiruire, America, Toluca, Atlas si Santos Laguna numarandu-se printre echipele sustinute de aceasta marca de bere. Corona a mai avut tangente cu sportul alb timp de aproape 6 ani de zile si Campionatul Mondial de Superbike, toate editiile desfasurate intre anii 1998 si 2007. Campaniile de promovare ale Coronei au atins si caroseriile celebrelor taxiuri de epoca din Londra.

Bere 4,6 % alcool
Bere produsa de Grupo Modelo, Mexic.
Anul aparitiei pe piata din Mexic: 1925
Website oficial (EN) – http://www.corona.com/ (EU) http://www.coronaextra.eu/

sursa imagine: blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.