Spread the love

Chisinau este o marca de bere moldoveneasca, cu un extract primar de 11% si un continut alcoolic 4.5%, fiind preparata din soiuri de malt si hamei special selectionate. Gustul accentuat de malt si amaraciunea placuta a hameiului fac din ea o bere usor de baut.

Se gaseste in comert sub diverse forme: bere Chisinau Draft (concentratie alcoolica 5%) – gust usor amarui datorat hameiului; bere Chisinau Draft Mild (aparuta pe mesele bautorilor de peste Prut abia in primavara anului 2009)- tehnologie speciala folosita la fierbere, conferindu-i un gust unic si o finete deosebita (cea mai usoara bere din gama de produse Chisinau, doar 4% continut alcoolic); Chisinau Aurie originala – malt de inalta calitate si tehnologie avansata aplicata in fabricarea sortimentului; Chisinau Speciala Tare – bere blonda, cu aroma proaspata de hamei atent selectionat, care se deosebeste de celelalte prin densitatea de 16% si, cum ii spune si numele, continutul ridicat de alcool, 7%.

In anul 2007, a fost lansat pe piata noul ambalaj: cutia de aluminiu 0.5 L (dotata cu un strat protector care sa impiedice reactia cu aluminiul), ca raspuns dat consumatorilor si tendintelor de pe plan international. Primul sortiment “imbracat” in noile haine a fost berea Chisinau Draft.

Berea Chisinau face parte din portofoliul EFES Vitanta Moldova Brewery (EVMB), cel mai mare producator de bere si bauturi slab alcoolizate de pe piata basarabeana. EVMB detine aproximativ 70% din piata de bere. Pe langa productia proprie, fabrica de bere de la Chisinau mai face si bere Heineken, Efes Pilsener, Efes Fusion, Warsteiner Premium Verum, Stary Melnik (bere fara alcool), Stary Melnic Zolotoe si Sokol Svetloe.

Bere 4,5 – 5% alcool
Bere disponibila in Rep. Moldova
Distribuit de EFES Beverage Group
Website oficial (RO/RU) – http://berechisinau.md/

sursa thumb: http://andys.sellected.com imagine: http://www.marketonline.md

2 Comments

 1. Chisinau aurie este probabil cea mai buna bere pe care am baut-o 🙂
  La un moment dat era si in iasi dar s-a inchis magazinul cu pricina.

  • Te referi la cel de langa restaurantul cotnari?
   am vazut ca s-a inchis (din pacate). Mai luam si eu de acolo, dar chisinau n-am gasit niciodata.
   mai aveau o singura sticla si nu o vindeau :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.