Beer review: Grimbergen Blonde

Spread the love

Ieri m-am gandit sa-mi cumpar niste bere pentru derby si am tras o fuga pana-n Kaufland. Am ramas surprins sa vad ca au adus beri noi si chiar daca sunt mai scumpe decat berile cu care suntem obisnuiti, mi-am zis sa le incerc. Una dintre aceste beri este Grimbergen Blonde, o bere belgian pale ale care se gaseste la sticla de 0,33l si costa undeva la 7RON.

Per ansamblu a fost o bere buna, ca si “aperitiv”.  Sticla arata bine, intra in tipologia berilor de manastire iar eticheta este una lucrata intens (spre deosebire de berile romanesti).

Modul in care arata: Grimbergen Blonde are o culoare galben spre auriu iar gulerul de spuma este in regula. Nu se formeaza prea multa spuma insa are un efect de durata, este rezistent. Din cate am vazut, nivelul de carbonatie este mediu spre ridicat, bulele ridicandu-se constant de pe fundul paharului, pana cand s-a terminat.

Miros: Am gasit berea Grimbergen cu un miros placut, probabil pentru ca era prima bere “speciala” de aseara, am recunoscut o aroma slaba de fructe, putin condimentata spre mirosul de iarba umeda.

Senzatie (prima inghititura): A fost o bere putin apoasa insa carbonatia medie a reusit sa tina si sa elibereze in acelasi timp aromele. Este o bere usoara si chiar daca te pisca putin pe limba, nu are un gust apasator.

Gust: Pentru mine, Grimbergen a fost o bere buna pentru inceputul serii, gustul de caramel nu era atat de puternic cum speram insa per ansamblu are un gust placut, fara sa intre in vreo extrema.

Per ansamblu, Grimbergen Blonde este o bere usor dulceaga, cu arome de malt si gust usor de fructe. Chiar daca are carbonatie medie, gustul de dupa este unul usor si nu aspru. Are 6,7% alcool insa acesta nu duce la un miros sau gust caracteristic.

Site oficial Grimbergen: http://www.grimbergenbier.be/

[starratingmulti id=”3″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.