5 lucruri impresionante din lumea berii

Spread the love

M-am gandit ca ar trebui sa vedem si partea amuzanta din industria berii. Dupa cum stim, oamenii sunt extrem de inventivi…mai ales daca este vorba despre bere. Pe tot mapamondul, barbatii (in special) si-au pus mintea la contributie (sau capacitatea de a bea bere) pentru a realiza cele mai nastrusnice recorduri cu privire la berea rece. Va voi prezenta astfel 5 lucruri impresionante din lumea berii, pe care s-ar putea sa nu le cunoasteti.

1) Cea mai diversificata oferta de bere

brickskeller bere
sursa imagine: travelstart.com

In 2002, Dave Alexander, cel care detinea barul Brickseller din Washington, DC a primit un certificat din partea Guinness World Record pentru ca in barul sau se gasea cea mai mare varietate de bere din intreaga lume. Alexander se putea lauda ca-si poate servi clientii cu 1072 de marci de bere diferite. Din pacate, Brickseller s-a inchis intre timp.

2) Cele mai multe beri baute una dupa alta

cel mai mare bautor de bere
sursa imagine: weirdfactshere.blogspot.com

Acest record nu este documentat pentru ca Guinness Book of World Records nu mai tine cont de recordurile “de baut alcool”, insa se spune ca Andre Gigantul a reusit “performanta” sa bea 119 litri de bere intr-o perioada de 6 ore. Daca stam sa ne gandim, acesta a baut cate o bere la fiecare 3 minute. Se zice ca dupa aceasta isprava a lesinat in holul hotelului unde era cazat, insa nimeni nu a reusit sa-l duca inapoi in camera sa.

3) Cea mai mare colectie personala de bere

cea mai mare colectie de bere
sursa imagine: bugehoobs.com

Ne place noua berea, insa americanul Ron Werner este un impatimit al halbelor…sau in acest caz al sticlelor cu bere. El este fericitul posesor al celei mai mari colectii de sticle de bere. In 2002, acesta avea 11644 de sticle diferite de bere pe care le stransese inca din 1982. Dintre acestea 7,182 de sticle nu erau desfacute, iar in colectia sa se numarau aproximativ 1704 de marci diferite. El recunoaste ca a gustat din fiecare din marcile respective. Nu stim ce parere are nevasta sa despre acest lucru :).

4) Cel mai rapid bautor de bere

cel mai rapid bautor de bere
sursa: bugehoobs.com

Pe 22 iunie 1977, Steven Petrosino a batut recordul mondial pentru “bautul a 1litru de bere”. El a reusit “performanta” de a bea 1 litru de bere in 1,3 secunde in cadrul localului Gingerbreadman Din Pennsylvania, SUA. Cel care a detinut inaintea sa recordul era Peter Dowdeswell, tot din SUA, care bause 1 litru de bere in 2,3 secunde. Orice ati face nu va recomandam sa-i invitati pe cei doi la petrecerea dumneavoastra…asta daca nu vreti sa ramaneti prea rapid fara bere rece :).

5) Cea mai rapida “mila de bere”

cea mai rapida mila de bere
sursa imagine: bugehoobs.com

Acesta este un concurs care a luat nastere, unde credeti? Normal ca in SUA. Concurentii trebuiau sa alerge 4 tururi de pista, iar dupa fiecare dintre acestea sa bea o doza de bere rece. Cel care avea cel mai rapid timp castiga, insa daca aveai ghinionul sa vomiti in timpul competitiei, trebuia sa mai alergi inca un tur de pista drept penalizare. Cel care detine acest record inedit este Jim Finlayson din Brittish Columbia, Canada, care a terminat competitia in 5 minute si 9 secunde. Nu va recomandam sa beti bere in timp ce alergati in soare :).

In timp ce aceste recorduri sunt amuzante, trebuie sa va amintim faptul ca o bere buna se bea cu masura, asa ca fiti responsabili si nu intreceti limitele normale. In acelasi timp consumul de bauturi alcoolice de catre minori este interzis.

sursa thumb: sixpacktech.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.