Reclamele la bere nu mai sunt de ajuns – Exemplul berii Hahn

Spread the love

De unde e berea Hahn?

Beraria Hahn a luat nastere in 1986 purtand numele celui care a pus bazele acestei beri australiene – Dr. Charles “Chuck” Hahn. Berea Hahn este originara dintr-o suburbie numita Caperdown, din Sydney, Australia. Povestea berariei Hahn a inceput cu fabricarea berii premium, avand 2 beri in portofoliu: Hahn Premium si Hahn Premium Light. Recesiunea din 1991 l-a obligat insa pe Chuck Hahn sa-si schimbe strategia, lansand astfel pe piata berea Sydney Bitter, miscare ce s-a dovedit a fi castigatoare.

Exista 5 sortimente de bere Hahn

  • Hahn Premium este o bere de tip lager cu un ABV de 5% care a fost lansata in 1988. De atunci a ajuns sa fie a doua bere premium a Australiei. Berea Hahn Premium este facuta folosind doar hamei autentic german “Hersbrucker”, crescut pe dealurile Hersbruck de langa Munchen, in Germania. Acest hamei sporeste aroma insa nu-i confera un gust prea amar.
  • Hahn Premium Light este un lager light cu un ABV de 2,7% avand un gust mai racoritor decat alte beri. Are in compozitie hamei de import si malt originar din Australia.
  • Hahn Ice este o bere lager cu ABV 4,2%. Este o bere speciala datorita hameiului cu rezistenta la lumina care este folosit in fabricarea sa. Astfel ea poate fi imbuteliata in sticle transparente, deschise la culoare, fara a fi afectata de lumina soarelui.
  • Hahn Super Dry este un lager european, avand un ABV de 4,6%. Este o bere ce sta sub semnul echilibrului pentru ca are o aroma deosebita si in acelasi timp are un continut scazut de carbohidrati. Berea se face fara aditivi sau conservanti iar datorita procesului de fabricare se foloseste doar zahar natural.
  • Hahn Harvest este o bere de tip premium ale facuta din cele mai bune ingrediente din Australia. Ca un ale are o aroma caracteristica de fructe si un gust de malt pronuntat.

Filmuletele care promoveaza berea Hahn

In spatele filmuletelor de promovare a berii Hahn este o strategie bine pusa la punct, nimic nu este facut la nimereala, chiar daca video-urile sunt amuzante si au o tenta casual. Cei care se ocupa de berea Hahn au o platforma, numita academia Hahn, care sta la baza tuturor filmuletelor aparute pe contul lor de Youtube. Aici, fanii berii le ofera provocari pe care cei de la Hahn le rezolva in filmuletele pe care le vedem cu totii.

Cu ocazia asta a aparut si filmuletul destul de share-uit si in online-ul romanesc, cu bratul acela mecanic care iti tine berea in timp ce dansezi. Desigur ca totul e trucat, insa e amuzant si face ceea ce trebuie, adica sa promoveze spiritul inovator al celor care se ocupa de berea Hahn.

[tube]0mv7OhXYThk[/tube]

Imi plac cam toate filmuletele de pe contul lor de Youtube, mai ales cel in care ne ajuta sa ne gasim berea pe intuneric.

[tube]SBe1STwynOk[/tube]

Cu toate acestea, cel mai costisitor dar si reusit dintre acestea e filmuletul de promovare a berii Hahn Super Dry, prin care ne arata procedeul extraordinar prin care se fabrica berea Hahn. “Packed with everything” cum imi place mie sa cred

[tube]5QGqvTVIc_E[/tube]

Acum stau si ma gandesc la reclamele de la berea romaneasca sau a berilor straine care se produc la noi si nu vad nimic nou. Toti se baga pe un segment la TV, atribuie berii legaturi cu fotbalul si cu femei frumoase insa nimeni nu incearca sa lanseze un viral sau sa vina cu ceva nou. Cred ca i-ar ajuta foarte mult, daca ar alege sa lanseze o astfel de provocare iubitorilor de bere din Romania. Dar na, asa-i la noi, ne e frica sa experimentam, daca nu mai bea lumea berea noastra peste noapte?

Astept sa vad ceva asemanator in piata berii din Romania…si astept si astept.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.