Dupa cum anuntam ieri pe Facebook, astazi am sa va prezint o reteta pentru o negresa cu Bere Guinness, ceva ce va trimite papilele gustative in al naispelea cer, de bucurie desigur. Reteta e originara din Irlanda, iar berea Guinness are un rol bine stabilit – maltul intensifica aroma de ciocolata. Au o textura interesanta, adica sunt mai moi decat negresele obisnuite, se mananca foarte usor si repede si au un aspect placut.
Timp de pregatire: aprox 15 de minute
Timpul in care stau la cuptor: 30 de minute
Adica, sunt gata in 45 de minute.
Ingrediente:
- 4 oua proaspete (la temperatura camerei)
- 1 cana faina (aproape 240g)
- 3 linguri cu varf de cacao (daca vreti mai light, puneti mai putin)
- 1 lingurita rasa de sare
- 80g unt nesarat (la temperatura camerei)
- 200g ciocolata amaruie (bittwersweet) – 50% cacao, in functie de cum va place
- 100g ciocolata alba
- 200-240g zahar pudra
- un pahar de bere Guinness (cam 300ml)
Cum se face negresa cu bere Guinness
1) Incalziti cuptorul la 190 grade C. si pregatiti tava, asezand hartie de copt.
2) Intr-un vas de marime medie, puneti faina, cacao si sarea si amestecati pana se combina uniform.
3) Intr-o cratita, topiti untul, ciocolata amaruie si ciocolata alba la foc mic, amestecand constant pana cand se topeste (altfel se prinde de cratita).
4) In vasul de la mixer, puneti ouale si zaharul si amestecati cu mixerul la viteza mare, pana obtineti un amestec pufos si usor (timp de 3 minute). Adaugati amestecul de ciocolata topita si unt si amestecati pana totul se omogenizeaza.
5) Adaugati si amestecul de faina, cacao si sare in timp ce amestecati cu mixerul. Turnati incet paharul de bere Guinnes (atentie, fara spuma!) in amestec (folositi o lingura sa omogenizati). Nu va faceti probleme daca amestecul are o textura mai mult lichida decat solida.
Puneti amestecul in tava, apoi bagati tava in cuptor si coaceti timp de 25-30 de minute pe grilajul din mijloc. Negresa cu bere Guinness va fi gata atunci cand introduceti o scobitoare si o scoateti curata. Apoi scoateti negresele din cuptor si lasati-le sa se raceasca, neacoperite, la temperatura camerei. Folositi zahar pudra pentru ornat.
Berea Guinness trebuie sa fie la temperatura camerei si fara spuma (aceasta trebuie inlaturata sau puteti astepta pana aceasta se aseaza). Trebuie sa va zic ca negresele cu bere Guinness au iesit foarte delicioase 😀
Pofta buna!
te`ai imbatat de la ele?:))
Dintr-un pahar cu bere? 🙂