Mergi la Jocurile Olimpice de la Londra? Ia-ti berea de acasa

Spread the love

Va aduceti aminte de episodul “Finala Cupei Europa League” cand spaniolii au umplut Bucurestiul si au baut bere pe nerasuflate? Imi imaginez ca si atunci, preturile de la bere au fost mai mari pentru ca proprietarii de baruri au vrut sa scoata un profit cat mai mare – si le-a iesit. Englezii vor merge si ei pe aceeasi moneda la Jocurile Olimpice de anul acesta. Asadar, pentru un paharel de vin “oficial London 2012” o sa platesti 4,80£ (adica 26RON)  iar pentru o portie de fish and chips 8£ (45RON). In opinia organizatorilor, aceste preturi sunt absolut normale insa lumea care a auzit zvonurile nu este prea multumita.

Revenind la obiectul muncii, o sticla de 33oml de Heineken va costa 4,20£ (24RON) ceea ce duce la un pret de 7,23£ (40RON) pentru un pint de bere (aproape 500ml). Ceea ce este extrem de scump, pretul normal pentru aceeasi cantitate, in restul timpului fiind undeva la 3,17£ (18RON).

Organizatorii au anuntat ca spectatorii pot veni cu mancare de acasa daca au pungi si nu genti frigorifice. Din pacate, nu vei putea sa vii cu berea de acasa. E mai bine pentru trafic…sa zicem.

sursa foto articol: http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/news/9301233/Olympic-beer-to-cost-7.23-a-pint.html

One comment

  1. o mica precizare, in articol e vorba de UK deci se foloseste 1 Imperial pint = 568 mL difera de United States liquid pint = 473 mL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.