Dozatorul de bere KegDroid

Spread the love

Articolul asta are o tenta mai geek asa pentru ca implica Google, Android-ul si berea. In mod normal, primii 2 actori din aceasta piesa n-au treaba cu berea, doar in pauzele de la birou, dar vorbim aici despre oameni inteligenti care lucreaza la Google si fac niste proiecte tare misto, cum ar fi si acest dozator de bere ce functioneaza folosind Android.

Paul Carff, un angajat Google care in mod normal lucreaza la proiectul Google TV a decis sa-si faca un dozator de bere in casa dupa ce s-a plictisit de facut bere in garajul propriu. Folosind o placa de baza Arduino si o tableta XOOM, el a facut un dozator automat de bere ce foloseste un sistem de verificare a identitatii inainte sa-ti umple paharul cu bere rece.

Kegdroid foloseste senzori pentru a verifica nivelul berii din butoaie dar si pentru a mentine temperatura constanta pentru ca tu sa te bucuri de o bere rece, la temperatura optima. Carff a pornit totul cu un alt proiect personal, denumit Kegbot insa de aceasta data el a folosit hardware din kitul open source de accesorii android pentru a face o cale de legatura intre aplicatia folosita pe tableta XOOM. Normal ca dozatorul automat nu putea arata altfel decat in forma mascotei Android.

Costul de a-ti face un asemenea dozator de bere automat este acceptabil, zic ei. Ne-ar trebui nici mai mult nici mai putin de 600$ pentru un asemenea prototip (fara tableta). Probabil ca l-ai putea face intr-un weekend si sa-ti surprinzi prietenii care vin la tine in seara de poker. Kegdroid e open source deci il poti aranja cum vrei tu.

Personal, cred ca o sa treaca multi ani pana cand o sa vedem bere Ciuc la un dozator din asta 🙂 Mai jos aveti si-un video cu explicatii:

[tube]2pj8FHxzFvI[/tube]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.