Cea mai “tare” bere din lume

Spread the love

Desigur ca nu ma refer aici la “tare” ca fiind sinonim cu “interesant” ci la taria, la nivelul de alcool al unei beri. Berea numita Armageddon, facuta de Brewmeister Brewery din Scotia are un ABV (alcohool by volume)  de 65%, adica e mai tare decat vodka si decat whiskey-ul.

Berea nu a ajuns inca in Cartea Recordurilor Guinness dar asta nu i-a oprit pe cei de la Brewmeister sa puna titlul neoficial pe eticheta. Cofondatorul berariei, Lewis Shand este de parere ca “Armageddoon se apropie mai mult de un lichior decat de o bere dar in sinea ei este doar bere”. In acelasi timp, Lewis recomanda tuturor ca berea sa se bea in cantitati foarte mici.

Berea este mai vascoasa decat oricare alta bere pe care ati fi baut-o pana acum si asta datorita procedeului special de fermentatie inghetata, necesar producerii unei astfel de beri. Folosirea acestui procedeu implica inghetarea berii intr-o etapa a fabricatiei pentru a pastra un nivel ridicat de alcool. Deoarece apa ingheata dar nu si alcoolu, berarii scotieni pot elimina excesul de apa si creeaza astfel o bere cu 65% alcool.

Berea Armageddon va fi lansata la Festivalul de bere din Inverness, Scotia. O bere care se gaseste in comert ar avea un ABV mediu de 5%, un pahar de vin 12%, un pahar de whiskey 40%. Berea scotiana de 65% alcool poate fi cumparata de pe siteul Brewmeister Brewery la pretul de 225RON sticla. Berea de pe locul 2, ca ABV este facuta tot de niste scotieni, cei de la BrewDog, aceeasi companie care a facut si berea cu Viagra.

One comment

  1. Cred ca o astfel de bautura se merita bauta doar la ocazii speciale si cu cineva care stie ce inseamna o astfel de ocazie! Si numele, Armaggedon indica destul de clar ca este o ocazie speciala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.