Atmosfera dintr-un bar

Spread the love

Ieri am trait un eveniment mai nefericit, intr-un bar din Iasi. Nu e vorba despre violenta ci despre profesionalism si despre atmosfera. In Iasi exista destule baruri in care poti bea o bere linistit, exista si locuri cu specific, care sa atraga diferite tipuri de oameni. Nu stiu daca sunt baruri si cu dansatoare exotice dar probabil ca pe undeva, gasesc si din alea daca vreau.

Mie imi plac extrem de mult barurile in care pot bea si alte tipuri de bere fata de ce gasesc la supermarketul din colt. Pentru ca daca ai aceleasi produse, ma duc acolo, imi iau o doza de bere si stau in casa. Exista cateva localuri unde atmosfera de berarie sau de bar dedicat berii (daca vreti neaparat) este placuta. Avem “Atelierul de bere”, “Corner Bar”, “Groapa cu bere” si multe altele. Fiecare dintre ele au cate ceva special insa niciunul dintre aceste locuri nu mi-a insuflat senzatia perfecta dintr-un bar cu specific.

Pentru mine, un bar ideal n-ar fi un bar in primul rand ci mai mult un loc de recreere, un fel de lounge unde sa se puna muzica buna si meniul sa contina obligatoriu 30+ de marci de bere diferite, structurate pe tipuri. Zic muzica buna pentru ca nu consider ideal sa mergi intr-o berarie unde canta fanfara sau unde muzica este extrem de tare. In acelasi timp as limita locurile pentru fumatori pentru ca daca fumezi nu te poti bucura 100% de gustul berii, parerea mea umila.

Un alt lucru extrem de important ar fi trainingul pe care chelnerii si barmanii ar fi obligati sa-l faca. Nu cum mi s-a intamplat in Corner Bar din Iasi, sa cer o bere ale si chelnerul sa se duca la barman sa-l intrebe “Ce e aia?” pentru ca apoi sa ridice amandoi din umeri. Vreau ca angajatii sa stie exact ce bere este si care sunt caracteristicile ei. Daca nu pentru cultura lor generala, atunci pentru siguranta locului de munca.

Ultimul lucru care-mi trece acum prin minte sunt scaunele si mesele. Daca vin sa beau o bere buna nu inseamna ca vreau sa stau pe banci de lemn, scaune inalte sau alte gaselnite incomode. Vin sa beau o bere rece, racoritoare, cu gust special si vreau sa ma relaxez. Daca stau 1 ora cu fundul pe-o banca de lemn, nu prea pot face asta.

Pentru voi, cum ar fi un bar ideal?

2 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.