O lada de bere – 20 de lucruri interesante

Spread the love

Credeti ca stiti totul despre bere? Am adunat aici 20 de lucruri despre bere pe care foarte putini oameni le stiu. Sunt 20 pentru ca in Romania, o lada de bere are 20 de sticle, fiecare dintre ele dacandu-va mai departe in calatoria spre… absolut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lucruri despre bere pe care nu le stiati:

1. Berea are propria sa stiinta, numita Zitologie, care se ocupa cu studiul fabricarii sale, inclusiv cu analiza rolului pe care il joaca fiecare din ingrediente.

2. Cea mai veche reclama la bere are nu mai putin de 6000 de ani si este o tablita din lut pe care este desenata o femeie care tine doua cani de bere. Tablita mai contine si textul “Beti bere Ebla, berea celor cu inima de leu”.

3. Primul accident produs sub influenta alcoolului a avut la baza berea. Acum 4000 de ani, in Egipt, un carutas a daramat o statuie a zeitei Hathor. Pentru fapta sa a fost crucificat si atarnat de usa celui care i-a vandut berea.

4. Sunt cel putin 400 de tipuri de bere, iar belgienii detin cateva feluri unice, care nu pot fi gasite in alte tari.

5. Cea mai scumpa bere din lume este atat de scumpa incat nu poate fi gasita decat intr-un singur loc – un bar din Londra. Berea se numeste Vielle Bon Secours si costa 1000 de dolari.

6. Berea contine aproape toate mineralele necesare omului pentru a supravietui. In Evul Mediu era foarte populara, pentru ca mancarea era foarte greu de gasit, asa ca oamenii beau bere pur si simplu pentru a supravietui.

7. Berea te face mai destept – Un studiu publicat in Anglia, intr-un jurnal de medicina, a aratat faptul ca femeile care beau moderat au functiile cognitive mai dezvoltate decat cele care nu beau deloc. In plus, o cantitate moderata de alcool este asociata cu scaderea riscului de boli cardiace.

8. Berea intareste oasele – Un alt studiu, publicat in SUA de aceasta data, spune ca berea ajuta la reglarea densitatii de minerale din oase, astfel ca mineralele si calciul se depun in tesuturile osoase in mod corect. Iata si alte lucruri despre cum o lada de bere iti poate intari sanatatea.

9. Cehia are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume, In ultimii ani, consumul de bere din China a crescut, depasind chiar Statele Unite, dar inca mai au de “luptat” pana sa-i ajunga din urma pe cehi.

10. Numai in Marea Britanie, se estimeaza ca 93.000 de litri de bere se “pierd” in barbile si mustatile bautorilor. Asta inseamna nu mai putin de 25 de lazi de bere pe zi.

11. Pentru a testa daca o bere este buna si paharul in care este servita este curat, este suficient doar sa inclinati paharul (sau halba). Daca spuma ramane lipita de margini, este un semn ca totul este “asa cum trebuie”.

12. Daca niste furnici (sau alte insecte) care au baut intamplator bere sunt descoperite de colegele lor, sunt carate cu grija in musuroiul lor si lasate sa se odihneasca.

13. Exista o fobie de care sufera unii bautori de bere – frica de a ramane cu paharul gol. Se numeste Cenosilicafobie.

Cenosillicaphobia

14. Una din cele mai vechi legi din lume este despre bere. Fiecare persoana era obligata sa bea o anumita cantitate de bere zilnic, in functie de rangul social.

15. Germania are cele mai multe fabrici de bere din lume – peste 1200.

16. Berea imbuteliata la sticla ar trebui tinuta cu dopul in jos, pentru a minimiza oxidarea si contaminarea cu alte substante aflate (intamplator) in dop.

17. Revolutia agrara a inceput ca rezultat al cererii de materie prima pentru producerea berii.

18. Germania este singura tara in care exista o conducta pe care circula bere. Intr-o zona foarte populara, cererea era atat de mare incat aceasta era singura solutie pentru a potoli setea bautorilor.

19. Undeva in spatiu, la 10.000 de ani lumina departare de Pamant, pluteste un nor de alcool etilic pur. Oamenii de stiinta care l-au descoperit au calculat ca din el se pot face 400 de trilioane de halbe de bere. Inca nu s-a descoperit metoda pentru a aduce norul “acasa”.

20. Berea nu contine colesterol si nici grasimi. O bere pe zi reduce riscul de pietre la rinichi cu peste 40%. Berea nu contine chimicale si orice bere (fara arome de capsuni) din comert este un produs 100% natural.

Speram ca lucrurile pe care le-ati citit mai sus sa va faca sa mergeti sa cumparati o lada de bere, orice marca de calitate si sa va bucurati de ea in mod responsabil.

Dan (Seopedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.