Din punctul meu de vedere, cu siguranta! Ar trebui considerata unul dintre alimentele cele mai importante. Iata de ce zic asta.
- Normal ca berea este o bautura ce are in compozitie o mare cantitate de apa, totusi daca luam in calcul ca intre ingrediente numaram cereale, malt si drojdie, toate acestea combinate sunt uneori ca o masa in sine. N-ati baut niciodata o bere gustoasa care “sa va umple pe dinauntru” fara alte alimente? Berea ar trebui considerata aliment, tocmai din aceasta cauza.
- Manastirile si berea au mers mana-n mana impreuna de sute de ani, chiar si in prezent, multe ordine de calugari inca fabrica berea proprie pentru a avea o bautura gustoasa si plina de substante nutritive care sa o puna alaturi de mancare de zi cu zi si de ce nu, o bere pe care sa o vanda dar si care sa-i ajute in perioadele de post.
- Definitia alimentelor, a mancarii in general nu include pe nicaieri verbul “a mesteca”. Berea este un aliment pentru trup si pentru suflet, exista un motiv pentru care starea ta se schimba dupa ce beri o bere buna. Hameiul actioneaza ca un sedativ usor (uneori hameiul se gaseste si-n ceaiuri), dioxidul de carbon improspateaza gustul din gura iar alcoolul relaxeaza creierul, incercand sa ne distanteze de grijile zilnice. Nici nu e nevoie de prea multa bere ca sa-ti dai seama ca functioneaza.
- Multe beri, in special berile nefiltrate ( vrei sa stii care e diferenta dintre nefiltrat si bere filtrata?) contin urme de drojdie, ce sunt de fapt organisme responsabile cu aciditatea berii respective dar si a alcoolului. De cele mai multe ori, acestea se gasesc in toate tipurile de bere, fiind o sursa de vitamina B. E ca si cum ai “bea mancare” cu mancare.
- Foarte multi dintre noi alatura berii un fel de mancare. Nu numai ca poti face acest lucru dar poti prepara mancare folosind bere. Adauga bere la sosuri, feluri de mancare marinate si dressinguri. Berea poate fi adaugata si-n supe sau ciorbe, oferind un gust aparte. Sa nu mai vorbim despre carnea la gratar. Posibilitati sunt nenumarate, iar folosirea berii ca ingredient in mancare ii va oferi un gust mai bun si-ti va da noi idei pentru mancaruri.
- “Dieta cu bere” este probabil o gluma pe care ai mentionat-o de multe ori cand ieseai la bere cu prietenii, dar nu stiai ca exista carti de slabit in care gasesti informatii despre reducerea carbohidratilor pentru a slabi si apoi cresterea treptata a acestora pentru a stabiliza greutatea. Berea contine carbohidrati datorita cerealelor, in cantitati mici comparand-o cu alte alimente sau bauturi, unii v-ar putea recomanda sa consumati o bere in timpul mesei sau chiar sa le includeti in mesele zilnice.
- Dupa cum am zis si in trecut, berea nu ingrasa, lumea avand aceasta impresie gresita deoarece berea este atribuita meselor indelungate, serilor de pizza cu multe sticle de bere.
Haideti sa respectam berea, sa o consideram un aliment dar cel mai important sa o bem responsabil si intr-un spatiu adecvat.
sursa imagine: flickr.com