Bucegi este o marca de bere romaneasca, destinata oamenilor simpli si nesofisticati, lucru transmis si de pretul practicat care o include in segmentul Economic. Profilul consumatorului: oameni din mediul rural sau din orase mici in care economia nu duduie, iar locurile de munca sunt, in general, prost platite si reprezinta unica sursa de venit. Cu credinta in Dumnezeu, familist si pofta continua de bere.
In 1980, Centrala Berii din Romania a inceput sa mearga pe ideea unei beri proprii, si nu din import, incepand de indata productia marcii de bere Bucegi in cele mai importante fabrici din tara. Ca si in cazul Azugai, Nicolae Ceausescu s-a numarat printre consumatorii inraiti ai Bucegiului, aminteste directorul Bere Mures, Virgil Mailat, intr-unul dintre interviurile date pentru Business Magazin cu ceva timp in urma: “la un moment dat, a trebuit sa ma mut sase luni la Scornicesti ca sa fac bere Bucegi pentru Ceausescu. Evident, tot sub supravegherea Securitatii. Voia sa bea bere Bucegi, facuta doar pentru el”.
Virgil Mailat, cel care a inventat berea la PET, si-a vandut afacerea in 2008 olandezilor de la Heineken (care detine si alte marci de bere romanesti) pentru suma de 150 de milioane de euro, lider actual pe piata berii din Romania. Bucegi este o bere blonda de larg consum, cu o concentratie de alcool de 4,5% si un extract primar de 10,3%. Ingrediente: orz, hamei, drojdie si apa. Berea Bucegi vine in doua variante: sticla 0.5l si PET 2.5l.
In vara anului 2011, Heineken Romania a initiat un concurs impreuna cu ziarul Libertatea, desfasurat intre 18 iulie si 8 august, la care participantii erau rugati sa povesteasca intamplarile lor prin Muntii Bucegi.
Bere Blonda – Alcool 4,5%
In comert: sticla 0,5L, PET 2L
Intrata pe piata romaneasca: 1980
Website: http://heinekenromania.ro/ro/marca_bucegi
sursa imagini: douaberi.ro, adplayers.ro
mai revizuiti va rog capitolul ,,ingrediente” si puneti in loc de orz malai
dle Mailat, incercati sa spuneti adevarul, va rog..
ceusescu bea bere licenta Porter si 1001 produse la fabrica Grivita din Bucuresti!
rezervoarele erau sigilate si controalele periodice erau facute doar in prezenta securitatii.
intamplarea a facut sa pot fi de fata la un asemenea control, dar nu m-am lipit de nici o “proba” sa vad cum este.
luau “baietii” probe cu bidoanele…
vrajeala cu bucegi la scornicesti tine poate la olteni.
toti se declara eroi, numai ca atunci (in 89) au stat ascunsi sub pat, iar acum sunt sefi (din nou !)
toata lumea isi face reclama cu ceusescu mare consumator de bere……pentru ca da bine la public, dar atunci stateau numai in genunchi…
ceusescu mergea destul de rar la scornicesti, ptr ca avea alte locuri in care sa se retraga
bucegi este o bere cu mult mai slab calitativ, decat ce se gasea inainte de 89 : Azuga – batea tot, chiar si Grivita la litru era mai buna.
si la azuga s-a ales praful… au vrut sa faca wiskey… au renuntat. si gata cu inca o fabrica performanta inainte de 1989…
acum Azuga se produce la Bucuresti, la ce a mai ramas din Grivita.
Am apreciat mult berea Bucegi pana pe data de 10.04.2016 cand am cumparat de la magazinul SUCPI din Craiova un bax sigilat si una din sticlele de 2,5 litri continea apa obisnuita. Tot din baxul respectiv trei sticle le-am oferit cadou si sper sa nu fi continut tot apa. Datorita intamplarii respective am retineri in a mai cumpara berea Bucegi.
Sunteti-niste.gunoaie-mincinoase.in-legatura-cu.promotiile-la-capacul-sticlei-sdinplastic