Primul Radler romanesc? Ciuc Natur Radler

N-as putea zice ca sunt fanul berilor cu lamaie, chiar daca un cocktail Lemon Shandy mi-ar face cu ochiul in zilele calduroase de vara. Nu le-as bea cu alte ocazii si n-as putea sa le consider vreodata beri premium. Astea sunt gandurile mele, acum sa revenim la articol.

Ciuc  Premium a lansat primul Radler romanesc sub denumirea Ciuc Natur Radler, o bautura pe baza de bere (63% limonada si 37% bere Ciuc Premium). Berea se gaseste pe rafturile supermarketurilor incepand cu 2 aprilie si accentueaza ideea in jurul careia s-a format ultima campanie de imagine pentru berea Ciuc – berea se bea pentru gust. O bautura Radler se bea vara datorita gustului racoritor, la fel cum berea Ciuc Premium se bea pentru gustul sau.

Pe mine ma bucura faptul ca producatorii romani de bere decid sa iasa cu ceva nou pe piata, chiar daca nu sunt foarte indrazneti. De ce zic asta? Pentru ca duo-ul “bere – lamaie” este deja cunoscut de consumatorii romani datorita berilor cu lamaie, existente pe piata. As fi ales sa lansez o bere rosie sau un stout, dar probabil ca s-a facut un studiu de piata, iar consumatorul roman nu este pregatit pentru asa ceva.

Daca observati, reteta pentru cocktailul Lemon Shandy este aceeasi ca si pentru berea Ciuc Natur Radler, deci o puteti face si acasa :).

Ce este un Radler?

Numit si Biermischgetränk (Shandy) este o bautura bazata pe bere (nu o bere cu lamaie!) care are de obicei in compozitie 50%/50% sau 60%/40% bere si tipuri de limonada. Nu se stie exact, insa descoperirea acestui tip de bautura i se atribuie lui Franz Xaver Kugler (1922), un gastronom german. Acest tip de bautura se bea in Germania, Austria, Cehia, Croatia, Ungaria, Slovenia si mai nou Romania. Radlerul se bea pentru ca potoleste setea.

Galerie poze

sursa informatie si poze

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Mult mai e pana diseara :) | Berarul

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.