Cocktail racoros cu bere – Lemon Shandy

[starratingmulti id=”1″]

Nu ne uitam pe geam afara pentru ca-n momentul asta e putin cam intunecat si frig, dar ne gandim la vara ce-o sa vina, la caldura. Pe atunci o sa bem cocktailuri care sa ne racoreasca, iar astazi m-am gandit sa va arat cum se face Lemon Shandy, un cocktail racoros aparut pentru prima data in Marea Britanie, secolul 19.

Ce va trebuie pentru cocktail

  • 1 ceasca zahar
  • 3 cesti apa
  • coaja de portocala
  • 1 ceasca suc de lamaie proaspat
  • menta proaspata (2-3 frunzulite)
  • bere rece, de preferabil un pale ale

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti zaharul si adaugati o ceasca de apa – puneti la fiert, amestecand pana cand zaharul se dizolva. Adaugati apoi coaja de lamaie si mai amestecati putin. Lasati siropul de zahar sa se racoreasca pana la temperatura camerei.

Puneti siropul intr-un bol mai mic, adaugati celelalte 2 cesti cu apa, sucul de lamaie si menta. Amestecati apoi puneti la frigider ca sa se raceasca.

Luati 4 pahare de bere si umpleti-le un sfert cu limonada facuta, apoi completati cu bere pale ale, dupa gust.

Mai jos aveti un filmulet in care se cocktailul Lemon Shandy se face cu limonada din comert dar si cu bere din gimbir. Ambele variante sunt delicioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*